Traje do 12. maja
180

Ivan Ramadan večeras u Sarajevu otvara izložbu "Pižonova avlija"

I. S.
Izložba Ivana Ramadana pod nazivom "Pižonova avlija" će biti otvorena večeras u 18 sati u Kawi u Sarajevu.

Na izložbi će biti predstavljene fotografije prirodnih pejzaža i ptica nastale proteklih godina u Bosni i Hercegovini, Islandu i Škotskoj.

"Ovo je moja prva samostalna izložba fotografija i posebno mi je drago da ću ih konačno predstaviti na velikim formatima jer zaista izgledaju puno impresivnije nego na sitnom ekranu telefona. Pored mojih filmova i video igara, uvijek sam se bavio i fotografijom i čekao sam pravi trenutak da upriličim jednu izložbu. Mislim da je fotografija komplementarna filmu, animaciji i video igrama, pa mi je prirodno i zanimljivo uvijek biti u potrazi za novim kadrom koji bih uslikao. Posebno su mi dragi surealni pejzaži sa crnim oštrim stijenama koje nalazim na Islandu i Škotskoj ali naravno tu je i bezbroj nevjerovatnih prizora kojima sam svjedočio na planinama BiH", naveo je Ramadan.

Dodao je da se posljednje vrijeme bavi i fotografijom ptica, pa će ova izložba biti vrlo zanimljiva i ljudima koji se bave fotografisanjem i promatranjem ptica.

"Bilo je teško odlučiti se koje fotografije ptica uključiti na izložbu, ali mislim da sam napravio dobru selekciju i da će gosti izložbe biti iznenađeni kakve sve ptice imamo tu blizu oko nas", kazao je.

Ulaz je besplatan a na otvorenju će biti upriličen i party na kojem će svirati DJ Antares. Izložba traje do 12. maja.