IMKA koncerti
11

Italijanski kompozitor i klasični gitarista Fabio Barbagalo u Domu Oružanih snaga BiH

Klix.ba
IMKA jesenji ciklus koncerata počinje 8. septembra koncertom u Domu Oružanih snaga BIH na kojem će nastupiti tri mlade talentovane djevojke - pijanistica Julija Galos, violinistica Emilie Szlape iz Poljske i flautistica Sofiie Matviienko iz Ukrajine.

Desetog septembra s početkom u 19 sati u velikoj sali Doma Oružanih snaga BiH nastupit će klasični gitarista i kompozitor iz Italije Fabio Barbagalo.

Uzbudljivim repertoarom na svojim koncertima i kreiranjem poveznica između naizgled nespojivih instrumenata i instrumentalista, IMKA Centar za muziku treću godinu zaredom prenosi i približava ljepotu kamerne muzike i svjetske umjetničke muzičke baštine svim posjetiocima IMKA koncertne sezone.

"Čarolija ovih koncerata je upravo u tome da svakom novom slušaocu pružimo nezaboravna muzička iskustva kroz jedinstvene prezentacije i izbor umjetnika koncertne sezone te se nadamo da će se isti vraćati na brojne koncerte koji će biti održavani minimum jednom mjesečno", saopćeno je iz IMKA-e.

Ističu da je izbor muzičara i programa urađen tako da zainteresuje što veći krug slušalaca.

IMKA Centar za muziku bavi se promocijom umjetnosti sviranja klasične gitare te promocijom umjetnosti skupnog muziciranja u BIH od 2014. godine. Kompletan program koncerata IMKA koncertne sezone može se pratiti i putem web stranice.