{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Irfan Handukić izlaže u Pekingu

5.12.2012. u 10:44
0
1
Irfan Handukić izlaže u Pekingu
0
Irfan Handukić izlaže u Pekingu
Irfan Handukić (Foto: Klix.ba)
Organizacioni komitet 5. Beijing International Art Biennale ove godine je uvrstio Irfana Handukića, istaknutog bh. akademskog grafičara i profesora na ALU Sarajevo u svoju izložbu internacionalnih umjetnika u Pekingu.
Irfan Handukić jedan je od predstavnika suvremene bosanskohercegovačke grafike, duboko prožet europskom umjetničkom tradicijom, njezinim multikulturnim komponenatama, ali i onim univerzalnim iz islamskog kulturnog kruga, koje se ne temlje na njihovim teološkim vrijednostima, već na isprepletenosti kulturološkog, humanističkog, etičko-estetskog naslijeđa u kojemu leže stimulativni duboki poticaji za njegovo grafičko oblikovanje.

Profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Diplomirao grafiku u klasi Josipa Butkovića, profesora grafike na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (Hrvatska), potom magistrirao grafiku u klasi profesora Dževada Hoze na ALU, a doktorirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Handukić je već godinama u samom stjecištu svjetske grafičke misli, što se artikulira na mnogim internacionalnim izložbama, budući da godinama svoje predstavljanje nalazi u najužoj konkurenciji grafičara svijeta. Certifikat u prilogu je samo jedan u nizu da je tome takav slučaj.

Ovog puta u kineskoj prijestolnici "Retro Love" predstavlja kreativnu sposobnost Irfana Handukića, slikara-grafičara osobenog stila, iskrenosti i posebnosti – na što unaprijed gledamo sa posebnim radovanjem i neslućenim mogućnostima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: