|

VIDEO
/
Intrigantni film "Sveti motori" u kinu Meeting Point

Intrigantni film "Sveti motori" u kinu Meeting Point
0
Klix.ba
6.12.2012. u 16:28
2
komentara
0

dijeljenja
Sarajevska publika će od 6. do 8. decembra biti u prilici da u kinu Meeting Point pogleda jedan od najintrigantnijih naslova ovogodišnjeg Cannes Film Festivala – "Sveti motori", reditelja Leos Caraxa.


Francuska drama sa elementima fantazije oduševila je i publiku 18. Sarajevo Film Festivala. A da je riječ o izuzetnom ostvarenju svjedoči i riječ kritike, koja je "Svete motore" okarakterisala čudnim, divnim, bogatim pa čak i ludim.

Od zore do sumraka, pratimo nekoliko sati u životu gospodina Oscara, misterioznog lika iz sjene koji putuje iz jednog života u drugi. On je, pak, jednom stara žena, drugi put bogati poslovni čovjek, ubica, skitnica, čudovište, porodični čovjek...Gospodin Oscar je usamljen čovjek, živi u velikoj limuzini u kojoj ga Celine, vitka plavuša za volanom, prevozi u različite dijelove Pariza. On je poput savjesnog plaćenog ubice koji se kreće od mete do mete. U potrazi za čistim činom ljepote, tajanstvenom pokretačkom snagom, ženama i duhovima prošlih života. No, gdje je njegov pravi dom, njegova obitelj, njegov mir?

Uloge u filmu ostvarili su: Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes...

Film će se prikazivati u terminu od 20.00. sati.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...