Internacionalni festival edukativnog teatra unosi pozorišnu čaroliju u BNP Zenica

Internacionalni festival edukativnog teatra unosi pozorišnu čaroliju u BNP Zenica
24
E. Lj.
2.12.2019. u 12:07
0
komentara
24

dijeljenja
Internacionalni festival edukativnog teatra unosi pozorišnu čaroliju u BNP Zenica
Protekli dani vikenda u zeničkom BNP-u su bili ispunjeni dječijim smijehom, igrom i grajom zahvaljujući zanimljivim i edukativnim programima 5. Internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2019.
U subotu, 30. novembra, osmom smotrom dramskog stvaralaštva osoba s poteškoćama u razvoju počeo je ovaj festival. Naime, radi se o jedinoj smotri u BiH ovakvog tipa koja osmi put okuplja djecu s poteškoćama u razvoju iz cijele države.Organizatori 8. smotre su Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica. Isti dan je u zeničkom BNP-u održana i dramska radionica "Šta komšije misle o Romeu i Juliji?" koju je vodio Novica Bogdanović iz Pozorišta mladih DIS Banja Luka.

U nedjelju, drugog dana IFET-a, odigrana je prva festivalska predstava i to predstava za bebe "Prije nego dijete zaspi" autora i reditelja Miroljuba Mijatovića, a u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.Danas će na Maloj sceni Žarko Mijatovi zeničkog BNP-a biti odgrana lutkarska predstava "Zmaj i princeze" reditelja Kyriakosa Argyropoulosa i Stanislava Staneva u produkciji Lutkarskog kazališta Mostar. U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Ružica Bošković i Marta Haubrich.

Utorak, četvrti dan Internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2019. će proteći u znaku dva događaja. U 11 sati će u Konferencijskoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica biti upriličena promocija knjige bajki zeničkog autora Fuada Tabaka"Priče Čarobne šume", a u 12 sati će na Hinter bini BNP-a biti izvedena lutkarska predstava "Bajka o izgubljenom vremenu“ rediteljice Tamare Kučinović, a u produkciji Pozorišta lutaka Mostar.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.