Los Angeles
0

Internacionalna izložba likovnih umjetnika iz BiH

FENA
Internacionalna izložba likovnih umjetnika iz pet zemalja, među kojima su i umjetnici iz Bosne i Hercegovine, bit će održana u Los Angelesu od 21. do 26. novembra.

Svoje će radove tamošnjoj publici predstaviti bh. umjetnici Avdo Žiga, Branka Turkić i Suvada Šaćiragić.

Izložbu, kojoj će prethoditi održavanje kolonije umjetnika, organizirat će NGO "Sarajevska tribina", u saradnji s galerijom Art Centar iz Los Angelesa, saopćeno je iz "Sarajevske tribine".

Te će dvije kulturne institucije zajedno ugostiti umjetnike iz Libana, Kipra, Maroka, BiH i USA, koji će u toku posjete Americi raditi zajedno deset dana, posjetiti prestižne fakultete likovnih umjetnosti, poznate galerije i izložbene centre u Kaliforniji.

Direktorica "Sarajevske tribine" Sabiha Hadžimuratović do sada je organizirala niz sličnih druženja umjetnika sa svih kontinenata, a namjerava da se u budućnosti saradnja proširi i na druge gradove Amerike s većim brojem umjetnika iz BiH.

"Drago nam je što se ovog puta našim pozivima za saradnju odazvalo Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije BiH te će i ministrica Meliha Alić otvoriti izložbu u LA", najavila je Hadžimuratović.