Institut iz Kremone poklonio violinu Emini Vrpčić

F
FENA
13.12.2013. u 09:58
1
0
Institut iz Kremone poklonio violinu Emini Vrpčić
1
Institut iz Kremone poklonio violinu Emini Vrpčić
Institut iz Kremone, osnovan 1938. godine i otvoren za učenike iz cijelog svijeta, jedinstvena je institucija, čuvar ogromnog kulturnog nasljeđa i svjedok snage muzike i spajanja naroda i kultura, kazao je ambasador Republike Italije u BiH Ruggero Corrias prilikom jučerašnje svečanosti uručenja bh. studentici Emini Vrpčić violine stavljene na raspolaganje od Instituta za srednjoškolsko obrazovanje "Antonio Stradivari" iz Kremone.
Mlada muzičarka moći će koristiti ovaj cijenjeni instrument za pripremu prijemnog ispita na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Institut srednjoškolskog obrazovanja "Antonio Stradivari" u Kremoni obuhvata Međunarodnu školu za izradu violina i Muzičku gimnaziju, osnovanu 2010. godine.

Obrazovnom ponudom, predviđeni su i specijalistički smjerovi iz modnog dizajna i dizajna interijera.

Najstarija komponenta Instituta, Međunarodna škola za izradu violina, trenutno broji 176 italijanskih i stranih učenika.

Od 1938. do danas, ovu školu je završilo 916 učenika, od čega 340 Italijana, 314 evropskih učenika ne-Italijana, te 262 učenika iz zemalja ne-članica Evropske unije, saopćeno je iz Ambasade Italije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: