{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Individualne utopije nekad i sad" u Abraševiću

S
15.9.2009. u 11:13
0
0
"Individualne utopije nekad i sad" u Abraševiću
0
"Individualne utopije nekad i sad" u Abraševiću
Izložba, preformans i radionica na temu "Individualne utopije" bit će organizovane u mostarskom OKC Abraševiću od 16. do 22. septembra.
Radionica se održava od 16. do 18. septembra, a otvorenje izložbe je 18. septembra u 20 sati

Izložba "Individualne utopije", kao i radionica "Škola za maštanje" odvijaju se u sklopu projekta "Individualne utopije nekad i sad - Diskontinuitet generacijskog dijaloga ili šta nam je zajedničko?" u organizaciji Sarajevo centra za savremenu umjetnost i partnerskih organizacija iz Albanije (TICA) i Srbije (Centar za nove medije kuda.org).

Izložba Lale Raščić je multimedijalna izložba nastala 2008. godine i inspirisana je boravkom umjetnice u Mostaru 2007. Pozvana da učestvuje na radionici Art and Survival, u organizaciji talijanske organizacije Connecting Cultures u saradnji sa SCCA, umjetnica je uskoro shvatila da događaji kojima je svjedok imaju snažan dramatski potencijal te odlučuje napisati scenarij za audio dramu u kojoj će jednu od glavnih uloga imati keramička peć.

Dosljedno njenom prijašnjem radu, umjetnica se penje na pozornicu u ulozi niza likova u performansu gdje po prvi put ostvaruje saradnju sa mostarskom grupom Vuneny.

Individualne utopije su tragikomični dokument frustracija i apsurda koji čine svakodnevnicu u savremenoj Bosni i Hercegovini, posredno se dotičući problema međunarodnog prisustva na teritoiriju ove zemlje, specifičnosti mostarske sredine i ograničene moći umjetnosti.

Izložba se sastoji od serije crteža, reljefa, knjige, performansa i nekoliko video radova. Raznoliki umjetnički mediji i postupci se isprepliću u jedan narativni slijed. U okviru izložbe će biti izloženi realizirani radovi polaznika radionice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: