Promocija knjige "Ja, mahaluša 2"
0

Indira Kučuk-Sorguč se družila sa svojim čitateljima

Sarajevo-x.com
Nakon što je prva knjiga "Ja, mahaluša" izazvala veliki interes šire čitateljske javnosti i proglašena najprodavanijim prvijencem i pojedinačnom knjigom na Sajmu 2010. godine, autorica Indira Kučuk-Sorguč objavila je novo djelo, nastavak prethodnog bestsellera "Ja, mahaluša 2".

U četvrtak je autorica upriličila druženje sa svojim čitateljima i potpisivala novu knjigu. U njoj je pedeset novih autentičnih priča koje govore o žensko-muškim odnosima u BiH, ali i općenito, te o ljubavi koja je vječni pokretač.

Priče imaju tendenciju da budu ispričane na jezgrovit i koncizan način u kratkoj formi i da kažu o tome kako Bosanac i Bosanka vode ljubav, kako se oni u mentalitetskom smislu dopunjuju, koliko nas je ova moderna svakidašnjica uništila, a koliko oplemenila. Radi se o autentičnim fenomenima iz svakodnevnog života koji su ispričani na duhovit način.

Predstava "Ja, mahaluša" je nastala iz prve, ali i iz druge knjige. Napravljen je sublimat najboljih priča po izboru rediteljice Mirele Trepanjić, tako da čitetelji druge knjige neće biti zakinuti kada budu išli gledati predstavu "Ja, mahaluša".

Koncept Mahaluše se neće se zaustaviti na drugoj knjizi, autorica će nastaviti da piše priče i da propagira pozorišnu predstavu. Također se nada će knjiga zaživjeti u obliku tv serijala i filma kao prvog bh. originalnog mjuzikla.

Više informacija saznajte u video prilogu.