Kultura
0

Ilijaš: Održano tradicionalno Veče naljepših ilahija

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Tradicionalno Veče najljepših ilahija u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Ilijaš održano je u subotu navečer pred oko 2.000 posjetitelja u Sportskoj dvorani Ilijaš.

Domaćin koncerta bio je Ansambl "Preporod" Ilijaš, a učestvovali su : Armin Muzaferija, Latif Močević, Ibro Bublin, Benjamin Mušinović, Hor El Fatih i Hor Mošus Brčko, javio je Radio Ilijaš.

"Ponosan sam što sarađujem s Horom Preporod i oni su sve bolji, a naša uspješna saradnja se nastavlja, za Bajram zajednički ćemo nastupati po BiH i inostranstvu, a često razmjenjujemo i muzičare tako da je saradnja veoma uspješna. Uskoro počinjem raditi na svom novom albumu, tako da neću imati samostalnih nastupa biti prije zime", kazao je za Radio Ilijaš Armin Muzaferija.

Najmlađi učesnik bio je talentovani Ibro Bublin koji je otpjevao pjesmu "Kad ja pođoh na Bentbašu“. Slobodan ulaz bio je jedan od razloga velike posjećenosti. Ljubitelji duhovne muzike islama slične koncerte imat će priliku slušati za vrijeme Kurban Bajrama.