Učesnici iz 9 zemalja
17

Ilidža će biti domaćin Međunarodnog festivala folklora za djecu

M. A.
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić u petak, 26. jula 2019. godine, upriličio je prijem za učesnike Desetog međunarodnog festivala folkora za djecu, na kojem će učestvovati djeca uzrasta od 8 do 15 godina.

Festival će se održati u periodu od 25. jula do 28. jula na Ilidži, a nastupit će ansambli iz Grčke, Makedonije, Mađarske, Rusije, Slovačke, Crne Gore, Srbije, Turske i BiH s oko 600 učesnika. Domaćin ovogodišnjeg festivala je Udruženje za djecu i mlade "Nominativ".

"Čast mi je i zadovoljstvo biti domaćin festivala folklora za djecu s ovolikim brojem zemalja učesnica. Nadam se da će publika na Ilidži uživati u vašim igrama. Želim vam ugodan boravak u našoj općini i uživajte u njenim ljepotama, družite se, razvijajte prijateljstvo, mir i toleranciju i dođite nam i sljedeće godine", kazao je načelnik Memić u svom obraćanju učesnicima festivala.

Gosti nisu krili svoje zadovoljstvo učešćem na festivalu, a posebno su zadivljeni ljepotom Ilidže i BiH. Gosti i domaćini razmijenili su poklone, kao znak pažnje i sjećanja na ovoj susret.