Kamerni teatar 55
136

Idealno za nedjelju navečer: Večeras emitovanje predstave "Ženski turbo-folk bend"

L. K.
Kultna predstava "Ženski turbo-folk bend" bit će emitovana večeras u 20 sati preko Facebook stranice Kamernog teatra 55.

"Dragi prijatelji, iako ne možemo da vas ugostimo u Kamernom teatru 55 u ovim teškim danima, to ne znači da smo stali. Naprotiv, pozivamo vas da večeras u 20 sati budete pored računara, laptopa i mobitela i zajedno sa svojim najbližima uživate u sjajnoj predstavi!", poručili su iz Kamernog teatra 55.

"Digitalni Kamerni" emitovanjem snimka ove predstave šalje gledatelje u priču o bivšim članicama Sarajevske filharmonije koje zarađuju za život tako što pjevaju turbo-folk pjesme u kafani na "Arizoni" u jednoj od bosanskih zabiti. Prisiljene su pjevati hitove Karleuše, Cece, Dare Bubamare i njima sličnih, dok ujedno uzdišu za velikim kompozitorima poput Bacha, Mozarta i Beethovena.

Gledatelje će obradovati i činjenica da u ovoj predstavi glume Nada Đurevska i Žan Marolt koji više nisu među nama, ali čije pojave mnogima vraćaju osmijeh na lice. Osim njih, uloge u predstavi tumače i Gordana Boban, Jasna Ornela Bery, Emina Muftić, Sadžida Šetić, a režiju potpisuje Sulejman Kupusović. Scenografiju je radila Marijela Margeta, kostimografiju Amra Džinalija, muzičku obradu Dejan Pejaković, a produkciju Zlatko Topčić.

O kvalitetu predstave i talentu glumačkog ansambla najviše govori činjenica da je ova predstava slovila za jednu od najpopularnijih u Kamernom teatru 55, kao i da je bila rasprodata minimalno mjesec prije svakog igranja.

Emitovanje počinje tačno u 20:00 sati na zvaničnoj Facebook stranici Kamernog teatra 55.