Kultura
0

Ibrahim Spahić otvorio blog!

Sarajevo-x.com
Direktor Međunarodnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima", predsjednik Međunarodnog Centra za mir i predsjednik Građanske demokratske stranke BiH, Ibrahim Spahić, pridružio se bosanskohercegovačkoj blog zajednici Blogger.ba.

Ibrahim Spahić, nakon britanskog ambasadora u BiH, još jedna je bosanskohercegovačka javna ličnost koja je otvorila blog i odlučila se na ovaj vid komunikacije sa građanima Bosne i Hercegovine.

Kako je rekao za portal Sarajevo-x.com, Spahić je blog otvorio 4. januara, a do sada je objavljivao uglavnom poeziju. Također je obećao da će pisati i tekstove o kulturi i politici, kao i informacije o Sarajevskoj zimi. "Blog sam otvorio zato što ga smatram značajnim oblikom komunikacije. Veoma mi je drago da je britanski ambasador počeo pisati blog. Odlučio sam se pisati blog na Blogger.ba zato što se tako mogu obratiti direktno mladima, a najčešće ću pisati o povezivanju različitosti," rekao je Spahić za Sarajevo-x.com.

"Blog je za mene građanski medij koji potvrđuje da je svaki čovjek za sebe najbolja informacija o prirodi svijeta", istakao je Spahić. Direktor Sarajevske zime rekao je također da je već pronašao blogove koje često čita i da to uglavnom nisu blogovi javnih ličnosti, te da bh. blogosferi nedostaje blogova posvećenih kulturi i kulturnim dešavanjima u BiH.

Blog Ibrahima Spahića se nalazi na adresi: cityba.blogger.ba.