Kultura
0

Ibrahim Spahić nominiran za člana izvršnog odbora Međunarodne asocijacije izdavača

FENA
Ibrahim Spahić
Ibrahim Spahić
Odbor za nominacije Međunarodne asocijacije izdavača (IPA) predložio je Generalnoj skupštini te asocijacije da na sjednici, koja će se održati 11. oktobra u Frankfurtu, za člana Izvršnog odbora Međunarodne asocijacije izdavača, među ostalim kandidatima, izabere i Ibrahima Spahića, predsjednika Udruženja izdavača i knjižara BiH.

Kako je saopćeno u ponedjeljak iz Udruženja izdavača i knjižara BiH, Spahić je bio član Komiteta za autorska prava Međunarodne asocijacije izdavača i organizator predstavljanja BiH na sajmovima knjiga u Evropi i svijetu.

Povodom nominacije za Izvršni odbor Međunarodne asocijacije izdavača predsjednik Udruženja izdavača i knjižara BiH Ibrahim Spahić izjavio je da je to veliko priznanje za izdavače i knjižare BiH te njihovu kontinuiranu profesionalnu angažiranost u BiH i svijetu na promociji autora i knjige.

"Ova nominacija omogućit će nam da osiguramo značajnije međunarodno prisustvo izdavača i knjižara, knjiga i autora na XX međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu 2008. godine, te da lobiramo za nominaciju Sarajeva za World Book Capital City 2010. (Svjetski glavni grad knjige) i za kandidaturu Sarajeva za organizatora Svjetskog kongresa izdavača 2012. godine, kazao je Spahić", navodi se u saopćenju.