Sarajevski aerodrom
0

I agentica Scully doputovala u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Gillian Anderson na Aerodromu Sarajevo (Foto: Sarajevo-x.com)
Na Aerodrom Sarajevo, kao gošća SFF-a stigla je američka glumica Gillian Anderson, javnosti najpoznatija po ulozi agentice Dane Scully u kultnoj naučnofantastičnoj seriji "Dosjei X".

Agentica Scully, koju su neki sarajevski novinari nazvali "inspektoricom" bila je "užasnuta" brojem novinara i fotoreportera koji su je dočekali ispred zgrade sarajevskog aerodroma.

Govoreći o svom učešću na Talent campusu SFF-a, prisutnim je novinarima rekla da nije pripremila posebne lekcije, već da će se održavati sesije koje su bazirane na pitanjima i odgovorima, tako da će učesnici imati priliku da pitaju sve što žele. Dodala je da ne zna šta će savjetovati studente te da će vidjeti šta će se dešavati u četvrtak.

Kratko je govorila o svom radu proteklih godina te je istakla da je producirala nekoliko projekata i da je zainteresirana za režiju.

Gošća 15. Sarajevo Film Festivala u glavnom će gradu ostati do kraja Festivala kako bi se u četvrtak u 11 sati susrela s festivalskom publikom i medijima na Kafi sa..., a nešto kasnije i s mladim talentima, s kojim će se družiti kao predavačica na ovogodišnjem Sarajevo Talent Campusu.

Ova 41-godišnjakinja u svojoj je karijeri osvojila Emmyja i Zlatni globus, nagrade za koje je u nekoliko navrata bila nominirana, te još 13 drugih priznanja za glumu.

Anderson će se zajedno s Mickeyem Rourkeom i Aronofskim 21. augusta zaputiti za Dubrovnik kako bi prisustvovala Dubrovnik Film Meetingsu 21. i 22. augusta.