{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Humanitarna predstava "Šta smo to učinili" 10. juna u Kamernom teatru 55

6.6.2014. u 13:45
53
1
Humanitarna predstava "Šta smo to učinili" 10. juna u Kamernom teatru 55
53
Humanitarna predstava "Šta smo to učinili" 10. juna u Kamernom teatru 55
Predstava "Šta smo to učinili" bit će izvedena u Kamernom teatru 55 u 10. juna u 20:00 sati. Predstava je humanitranog karaktera i sav prihod namijenjen je osobama ugroženim u katastrofalnim poplavama u BiH. Cijena karte je 10 KM, a za studente 7 KM.
"Šta smo to učinili" je, prema riječima reditelja Dine Mustafića, suvremeni, vrlo radikalan tekst koji govori o odnosima između roditelja i djece.

Govori iz savremene perspektive u kojoj imamo sve manje vremena jedni za druge, za najbliže, u kojoj postoji veliki generacijski jaz vezan za odsustvo osjećanja za probleme onog drugog i govori o tome koliko je porodica važna u životu društvene zajednice.

Komad postavlja i pitanja naše odgovornosti šta smo s tim uradili. Sam tekst je napisan iz dokumentarnih intervjua koje je Pommerat vodio s porodicama u jednoj francuskoj pokrajini, a u koji su glumci ugrađivali svoja lična iskustva, te su putem porodičnih mikro priča progovorili o društvenom makro planu.

U predstavi igraju: Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Sadžida Šetić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Senad Bašić, Amar Selimović, Mirsad Tuka, Boris Ler, Muhamed Hadžović i Belma Alić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: