Kultura
0

HT Eronet i naredne tri godine generalni sponzori Sarajevo film festivala

FENA
Predstavnici Sarajevo film festivala (SFF) i HT Eroneta potpisali su danas u Sarajevu ugovor o nastavku višegodišnje saradnje.

Time će HT Eronet u naredne tri godine ostati generalni sponzor Festivala.

Predsjednik Uprave i direktor HT Mostar Stipe Prlić Festival je ocijenio važnom kulturnom manifestacijom, uz očekivanje da će produžetak ove saradnje doprinijeti njenom boljem razvoju.

Predsjednik Odbora direktora kompanije HT Mostar Zoran Bakula smatra kako Sarajevo film festival predstavlja prestižni kulturni događaj na ovim prostorima, a filmska umjetnost jedna je od rijetkih oblasti kojom se Bosna i Hercegovina može pohvaliti.

Istaknuto je kako podrška sličnim festivalima predstavlja ulaganje u razvoj i promicanje kinematografije, ali i kulture uopće u našoj zemlji.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra uvjeren je da će partnerstvo između Festivala i HT Eroneta i u budućnosti biti uspješno. Ujedno je naglasio kako pripreme za predstojeći 13. SFF uveliko traju te da će njegovo ovogodišnje izdanje nadmašiti sve dosadašnje. Očekuje se učešće brojnih prestižnih holivudskih, evropskih autora i filmskih ostvarenja.

Kao jednim od ključnih logističkih elemenata za unapređenje Festivala Purivatra vidi prvo multipleks kino, čija izgradnja već traje u prostoru bivšeg kina 'Dubrovnik'. Očekuje da će ovaj objekt biti završen do početka Festivala, čime bi umnogome poboljšao kvalitet SFF-a te ugostio veći dio njegovog programa, a Sarajevo bi dobilo kinodvorane kakve zaslužuje i treba.