U BKC-u
103

Hrvatski reper Stoka uskoro će održati predstavu i koncert u Sarajevu

L. R.
Marin Ivanović Stoka (Foto: Press)
Marin Ivanović Stoka (Foto: Press)
Hrvatski reper Marin Ivanović Stoka će 11. novembra s početkom u 20 sati u BKC-u održati svoju predstavu "Stara škola kreka - iz tame u svjetlo", a nakon toga uslijedit će i koncert na istoj adresi.

Predstava "Stara škola kreka - iz tame u svjetlo" je najveći hit trenutno u regionu. Bliži se 300 predstava u regionu prikazivanja, a više 100.000 ljudi su pogledali predstavu. Predstava se prikazuje po prvi put u Sarajevu i ima jako važnu i snažnu poruku za omladinu i sve ljude.

Marin Ivanović Stoka nije jako dugo nastupao u Sarajevu i očekuje se veliki odaziv. Sa njim će na after partyju nastupati kao lokalna podrška MC Black Beriz i MC Geko uz pratnju DJ-a - Zli Džej.

Marin Ivanović Stoka (Foto: Press)
Marin Ivanović Stoka (Foto: Press)

Cijena karte iznosit će 20 KM koja uključuje gledanje predstave i koncerta. Broj karata je ograničen sa brojem sjedećih mjesta (857).

"To je predstava koja prikazuje najcrnije trenutke jednog narkomana, od koje će vam se smučiti i zavrtjeti u glavi, ali koja svjedoči da uvijek, ama baš uvijek, postoji izlaz", opisali su.

Ne trebamo se drogirati da bismo bili ovisnici. Ne trebamo kockati da bismo zapali u dugove, laži, obmane i nemir. Ovo je priča o svakome od nas, a ispričana iz ugla jednog trinaestogodišnjeg dječaka, koji dolazi iz stabilne porodice i koji litru mlijeka dnevno i san da postane najbolji košarkaš svijeta zamijeni prvim jointom, a kasnije svim ostalim što slijedi.

Marin Ivanović Stoka (Foto: Press)
Marin Ivanović Stoka (Foto: Press)

Radnja predstave je o jednom pjevaču, koji je 18 godin bio ovisan o kokainu i koji se ohrabrio nakon brojnih pokušaja i padova, izrugivanja, nepovjerenja i razočarenja ponovno ustati i napokon ustrajati.

Riječ je o Marinu Ivanoviću - Stoki, hrvatskom reperu, voditelju i showmanu od kojeg su svi odustali, ali ne i njegova porodica i Bog. On je, u dubini svojeg bića znao da postoji bolje od ovoga, da je sloboda upravo u redu i postavljanju granica, da je život koji tek upoznaje beskonačan u svojoj ljepoti i upravo to želi prenijeti publici, svjedočanstvom života u paklu koji je prošao i svjetlom na kraju tunela.

Marin Ivanović Stoka (Foto: Press)
Marin Ivanović Stoka (Foto: Press)

Kako organizatori navode, ovo je predstava koju treba pogledati svaki tinejdžer kako mu nikada ne bi palo na pamet ići tim putem. Ovo je predstava koju treba pogledati svaki roditelj, kako bi se znao nositi sa problemom i prepoznati ga u samom početku.

Ovo je predstava i za pedagoge, profesore, poslovne ljude, ljekare, psihologe i psihijatre, bake i djedove. Ovo je porodična predstava, makar prikazuje i najmračnije trenutke jednog narkomana od kojeg će vam se zavrtiti u glavi i smučiti, ali koju treba svako pokazati kao svjedočanstvo da uvijek postoji izlaz.