{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HP izdala poštanske marke u povodu dana berbe grožđa

F
5.9.2008. u 18:18
0
0
HP izdala poštanske marke u povodu dana berbe grožđa
0
HP izdala poštanske marke u povodu dana berbe grožđa
U povodu ovogodišnjih Dana berbe grožđa u Brotnju HP Mostar izdala je dvije prigodne poštanske marke, omotnicu i žig prvoga dana, a autorica maraka je Anja Filjak i tiskane su u tiskari "Zrinski" u Čakovcu.
Kako je priopćeno iz Sektora za marketing i odnose s javnošću, marke će se naći u prodaji od 9. rujna, a njihova promocija će se održati u Čitluku u sklopu Dana berbe grožđa i to 20. rujna.

Na omotnici prvoga dana je ulomak deblje kamene ploče na kojoj je prikazana bakantica, pratilja boga Bakha koji je kasnije izjednačen s grčkim Dionisom. Reljef je pronađen na području Čerina, općina Čitluk te se okvirno može smjestiti u 1.-2. stoljeće, a čuva se u muzeju Franjevačkog samostana na Humcu.

Brotnjo se nalazi na jugozapadu BiH i najveći je vinogradarski kraj na prostoru Hercegovine. Autohtone Žilavka i Blatina i druge sorte vinove loze koje krase pejzaž Brotnja, pisani tragovi sežu do doba kralja Tvrtka, svojim trsovima i grozdovima na hercegovačkom kršu upijaju sunce pretačući ga u vrhunska bijela i crna vina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: