Kotor Varoš
0

"Hozićevo dječije pero" od sljedeće godine

SRNA
Advan Hozić
Advan Hozić
Manifestacija "Hozićevo dječije pero" biće organizovana od sljedeće školske godine, odlučeno je na svečanoj sjednici kotorvaroškog Udruženja građana "Centar mladih".

Na jučerašnjoj sjednici je dogovoreno da na takmičenju učestvuju učenici svih osnovnih škola BiH, koji pošalju radove i prijave se na konkurs za najbolju dječiju priču i pjesmu. Autori tri najbolja rada iz obe kategorije biće nagrađeni, kao i škole iz kojih dolaze, ističe se u saopštenju.

Na sjednici je zaključeno da se svečana akademije i dodjela nagrada organizuju svake godine šestog juna, na dan rođenja velikog bosanskohercegovačkog dječijeg pisca Advana Hozića, koji je rođen u Kotor Varoši 1926. godine.

"Mi smo ponosni na našeg kotorvarošanina Advana Hozića, romansijera, pripovjedača, pjesnika i dramskog pisca, učesnika NOR-a, dobitnika brojnih nagrada i priznanja, i ovom manifestacijom pokušavamo da mu se odužimo za sve što je učinio za Kotor Varoš",  rekao je Izvršni direktor Udruženja građana "Centar mladih" Radojica Blagojević. 

Predsjednik Udruženja građana "Centar mladih" i idejni tvorac manifestacije Predrag Tešić rekao je da je podrška za organizovanje ove manifestacije dobijena od Advana Hozića, koji živi u Sarajevu.

Tešić je naglasio da su manifestaciju već podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Kotor Varoš i dodao da se očekuje i podrška Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva prosvjete Federacije BiH.