|

Hor Sultan Mehmet Fatih Han oduševio tursku publiku

Hor Sultan Mehmet Fatih Han oduševio tursku publiku
645
A
Anadolija
29.11.2013. u 11:40
72
komentara
645

dijeljenja
Bosanskohercegovački hor "Sultan Mehmet Fatih Han“ sinoć je nastupio u sportskoj dvorani kampusa Yunus Emre na Anadolu univerzitetu u turskom gradu Eskisehiru, a nastup je organiziran u okviru manifestacija povodom proglašenja Eskisehira za Glavni grad turskofonskih zemalja za 2013. godinu.
Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Izvrsnim nastupom hora pod dirigentskom palicom Mehmeda Bajraktarevića turska publika uživala je u sedam izvedenih numera.

Koncertu su prisustvovali i guverner regije Eskisehir Gungor Azim Tuna, kćerka prvog predsjednika Predsjedništva BiH Lejla Akšamija, i brojni gosti i zvanice.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Podsjećamo da je u turskom gradu Eskisehiru održan i memorijalni program povodom desete godišnjice od smrti prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića u okviru kojeg je otvoren park koji će nositi ime Alije Izetbegovića.

Memorijalnom programu je, između ostalih, prisustvovala kćerka Alije Izetbegovića Lejla Akšamija, direktor Muzeja Alija Izetbegović Adnan Žiško, te ambasador Turske u Bosni i Hercegovini za vrijeme rata u toj zemlji, Sukru Tufan.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija

Prijavi grešku


Komentari (72)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...