Kultura
0

Hladno pivo u vrelom Centru za djecu i mlade

Sarajevo-x.com
Fondacija "Ask Sarajevo" i "Linden", tokom trajanja 13. Sarajevo FIlm Festivala, organizuju niz odličnih koncerata za goste SFF-a te za one koji kupe karte. Do sada su održana četiri koncerta, a mi smo posjetili ovaj posljednji održan u ponedjeljak, odnosno utorak. Sviralo je Hladno pivo, a kroz nekoliko fotografija ćemo vam pokušati dočarati atmosferu.

Zagrebački punck-rock bend Hladno pivo, zapalio je sinoćnju publiku koja se oko ponoći počela okupljati u Centu za djecu i omladinu na Grbavici.

[slika]6[/slika]Mile (vokal), Zoki (gitara), Šoky (bas), Suba (bubanj), Stipe (truba) i Deda (klavijature), poklonili su sarajevskoj publici odličnu svirku, za koju ne znamo do kada je trajala, jer je počela u 01:00, a oni koji moraju ujutro na posao (mi), morali su otići prije kraja i uhvatiti nekoliko sati sna.

Hladno pivo je sviralo neke starije pjesme poput "Ne volim te" i "Mlohava čuna" te sa novog albuma "Knjiga žalbe" pjesme "Nije sve tako sivo" i "Biološki sat".

Temperatura u centru je bila tradicionalno visoka, ali zahvaljujući činjenici da nije bilo gužve i previše guranja, stanje je bilo podnošljivo. Bilo je dovoljno prostora da se napravi šutka te da se oni koji ne cijene taj način plesa na koncertima, sklone od nje. Nažalost, koliko god se vaš reporter pokušavao maknuti, trebalo je napraviti nekoliko fotki, tako da je lakat u bubreg bio neminovnost. Ipak, ne žalimo se, jer sve je to dio jednog velikog rokenrol spektakla. /B.L.M.