Za kraj sezone
26

Hit komedije, drama i balet na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Klix.ba
Insert sa predstave "Buba u uhu"
Insert sa predstave "Buba u uhu"
Za kraj sezone na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedene hit komedije "Buba u uhu" i "Ožalošćena porodica", kao i balet "Omaer i Merima" i drama "Leptir".

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u srijedu 7.juna s početkom u 19:30 sati bit će izvedena komedija "Buba u uhu" u režiji Admira Glamočaka. Scenografiju i kostime za predstavu uradila je Vanja Popović.

U ovoj komediji koja se ne propušta igraju: Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak, Snežana Bogičević, Izudin Bajrović, Emina Muftić, Senad Bašić, Alen Muratović, Tatjana Šojić, Merima Lepić - Redžepović, Riad Ljutović, Vedran Đekić.

U petak, 9. juna, s početkom u 19:30 sati na maloj sceni "En Face" Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena drama "Leptir" autora Aleksandra Radunovića, u režiji Emira Z Kapetanovića. U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija i Sanela Pepeljak.

Insert sa predstave
Insert sa predstave "Leptir"

Balet "Omer i Merima", u režiji i koreografiji Beleme Čečo-Bakrač, na muziku Đele Jusića, po libretu Gradimira Gojera bit će izvedenu utorak, 13. juna, u 19:30 sati.

Insert sa predstave
Insert sa predstave "Omer i Merima"

Kostime za predstavu uradila je Amana Kunovac Zekić, dok scenografiju potpisuje Emir Geljo. U predstavi učestvuju solisti i ansambl Baleta NPS, hor Opere NPS, učenici III i IV razreda Osnovne muzičke škole "Mladen Pozajić" i Sarajevska filharmonija kojom će dirgovati Aida Jažić.

Insert sa predstave
Insert sa predstave "Ožalošćena porodica"

U četvrtak, 15. juna, u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta bit će izvedena komedija "Ožalošćena porodica" rađena po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Ahmeda Imamovića. U pedstavi igraju: Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Sead Pandur, Ermin Sijamija, Alen Muratović, Vedran Đekić, Sanela Pepeljak, Mediha Musliović, Maja Salkić, Nisveta Omerbašić, Vedrana Seksan, Merima Lepić - Redžepović.