Širom BiH
161

Hit komedija "Luda Kuća" koja je osvojila srca publike diljem zemlje uskoro na ponovnoj turneji

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Uspješna turneja predstave "Luda kuća" širom BiH tokom 2023. godine bila je odlična uvertira za najavu turneje po regiji i u Švicarskoj.

Bh. turneju pozorišne komedije "Luda kuća" u režiji Saše Petrovića pogledalo preko 6.000 gledalaca u preko 20 gradova BiH.

Lukavac, Zavidovići, Jablanica, Konjic, Cazin, Jajce, Srebrenik, Bosanska Krupa, Ključ, Bosanski Petrovac dio su gradova koji su imali priliku biti na terapiji smijeha uz ansambl predstave "Luda kuća".

Od trenutka kada je prvi put izvedena na pozornici, ova predstava oduševljava duhovitim dijalozima, sjajnom glumačkom ekipom i neuzaustavljivim smijehom koji je ispunio svaku dvoranu u kojoj je izvedena a sada i na planiranoj turneji u Švicarskoj i regiji.

Ovo je predstava o kojoj ne treba pisati, nego je treba pogledati. Zašto? Zato što oslikava svu tragi-komediju naše sadašnjice. Kako da penzioner “pregura” do penzije, generacijske "nesuglasice“. Na sva ova pitanja ćete naći odgovore u ovoj urnebesnoj komediji, koja scenama iz svakodnevnog života običnih ljudi, kroz duhovita i lucidna rediteljska rješenja te komične situacije svojih protagonista, obiluje originalnim bosanskim humorom.

Ako ste tužni, razočarani, ljuti, prazni, bolesni, bez nade… Dođite na terapiju "Lude kuće", jer "Smijeh je lijek". Tekst potpisuje Edin Drljević, a režiju Saša Petrović. U predstavi igraju Armin Omerović, Aida Bukva, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina. Scenografiju potpisuje Irfan Hozo. Za kostime je zadužen teatar komedije "Rajvosa", za dizajn plakata Nina Hadžić i Admir Halilović, a za tehničku realizaciju zadužen je Slađan Vujić.

Predstava je do sada imala 5 izvođenja u Sarajevu te se uskoro očekuju naredna igranja u glavnom gradu BiH.