{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Helverova noć" Kamernog teatra 55 u Firenci i u Beogradu

17.5.2014. u 12:26
7
0
"Helverova noć" Kamernog teatra 55 u Firenci i u Beogradu
7
"Helverova noć" Kamernog teatra 55 u Firenci i u Beogradu
Drama “Helverova noć” koju je prema tekstu poljskog pisca Jaroslawa Swierszcza, poznatijeg pod pseudonimom Ingmar Vilkvist, režirao Dino Mustafić, a u kojoj su sjajne uloge ostvarili Mirjana Karanović i Ermin Bravo, i koja je u februaru proslavila deseti rođendan, pozvana je da gostuje na Festivalu Fabbrica Europa, koji se od 8. maja do 28.juna 2014.godine održava u Firenci.
XXI izdanje Festivala Fabbrica Europa otvara niz pitanja koja se odnose na "ljudsko stanje" i "savremenu memoriju", uzimajući u obzir koncept identiteta, zajednice i drugačijeg kroz umjetničko stvaralaštvo.
Međunarodni program sastoji se od teatra, plesa, performansa i vizualne umjetnosti. Umjetnici izvode perfomanse u sklopu kojih su pogledi na svijet prikazani očima poznatih autora savremene scene, te mladih autora koji nude nove i originalne interpretacije.

Helverova noć bit će izvedena u Teatru Stazione Leopolda 17. i 18.maja u 19.00 sati. Poslije Firence, tačnije 24. i 25. maja ovu predstavu u Ateljeu 212 će vidjeti i beogradska publika, a u okviru Dana Sarajeva u Beogradu, koji se u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava održavaju osmu godinu zaredom.

Podsjetimo da je “Helverova noć” predstava koja je premijerno izvedena 2004. godine doživjela brojna izvođenja kako u matičnoj kući, tako i na mnogim drugim scenama u BiH, regiji i u svijetu, te predstavljala našu zemlju na internacionalnim festivalima na kojma je osvojila toliki broj nagrada da je dobila epitet internacionalno najnagrađivanije predstave bh. teatara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: