{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Helverova noć" Kamernog teatra 55 u Firenci i u Beogradu

17.5.2014. u 12:26
7
0
"Helverova noć" Kamernog teatra 55 u Firenci i u Beogradu
7
"Helverova noć" Kamernog teatra 55 u Firenci i u Beogradu
Drama “Helverova noć” koju je prema tekstu poljskog pisca Jaroslawa Swierszcza, poznatijeg pod pseudonimom Ingmar Vilkvist, režirao Dino Mustafić, a u kojoj su sjajne uloge ostvarili Mirjana Karanović i Ermin Bravo, i koja je u februaru proslavila deseti rođendan, pozvana je da gostuje na Festivalu Fabbrica Europa, koji se od 8. maja do 28.juna 2014.godine održava u Firenci.
XXI izdanje Festivala Fabbrica Europa otvara niz pitanja koja se odnose na "ljudsko stanje" i "savremenu memoriju", uzimajući u obzir koncept identiteta, zajednice i drugačijeg kroz umjetničko stvaralaštvo.
Međunarodni program sastoji se od teatra, plesa, performansa i vizualne umjetnosti. Umjetnici izvode perfomanse u sklopu kojih su pogledi na svijet prikazani očima poznatih autora savremene scene, te mladih autora koji nude nove i originalne interpretacije.

Helverova noć bit će izvedena u Teatru Stazione Leopolda 17. i 18.maja u 19.00 sati. Poslije Firence, tačnije 24. i 25. maja ovu predstavu u Ateljeu 212 će vidjeti i beogradska publika, a u okviru Dana Sarajeva u Beogradu, koji se u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava održavaju osmu godinu zaredom.

Podsjetimo da je “Helverova noć” predstava koja je premijerno izvedena 2004. godine doživjela brojna izvođenja kako u matičnoj kući, tako i na mnogim drugim scenama u BiH, regiji i u svijetu, te predstavljala našu zemlju na internacionalnim festivalima na kojma je osvojila toliki broj nagrada da je dobila epitet internacionalno najnagrađivanije predstave bh. teatara.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: