|

Haris Burina Zenici za rođendan poklanja komediju "Tako je govorio Lepi"

Haris Burina Zenici za rođendan poklanja komediju "Tako je govorio Lepi"
9
Klix.ba
13.3.2017. u 16:02
6
komentara
9

dijeljenja
Haris Burina Zenici za rođendan poklanja komediju "Tako je govorio Lepi" Haris Burina
Zenička premijera predstave "Tako je govorio Lepi", autorskog djela poznatog bosanskohercegovačkog glumca Harisa Burine, održat će se 20. marta u 20 sati, na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta.
Za premijerno izvođenje (ne)stand-up komedije za svoju - zeničku publiku Burina nije slučajno odabrao baš 20. mart, koji se slavi kao Dan Zenice.

"Ovo je poklon Zenici za rođendan!", kazao je Haris Burina.

Ideja za nastanak ovog djela rođena je prilikom snimanja igranog filma "Balada o Pišonji i Žugi" u kojem "čistokrvni" Zeničanin Haris Burina igra ulogu Lepog, legendarnog lika iz čuvene pjesme poznate rock grupe Zabranjeno pušenje.

Kroz ovo teatarsko ostvarenje Burina donosi priču o svojoj supruzi, roditeljima, komšijama, sarajevskim taksistima, mostarskim liskama, kao i svojim prijateljima - vrhunskim umjetnicima iz svijeta glume, muzike, estrade...

U nedavnom intervjuu za Klix.ba, osvrnuvši se na ovo ostvarenje, Burina je kazao da je nastanku Lepog kumovao njegov veliki prijatelj Sejo Sexon kojeg je nazvao i svojim "duhovnim bratom".

Svoje prvo izvođenje na "daskama koje život znače" Lepi je započeo na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, gdje je naišao na odličan prijem kod publike, a da su vrsne glumačke kreacije Harisa Burine zadovoljile apetite prisutne publike potvrdio je dugotrajni aplauz u prepunoj tuzlanskoj dvorani.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...