Kultura
21

Haris Burina o (ne)stand-up komediji: Pričat ću o komšijama, ženi, porodici i poznatim ličnostima

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Haris Burina (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački glumac Haris Burina danas je i zvanično najavio svoju (ne)stand-up komediju "I ovo... I ono... I sve!" koja će premijerno biti izvedena 19. maja od 20:30 sati u Cabaret klubu u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

Na konferenciji za novinare izvršni producent predstave Nandino Škrbić je istakao da mu je velika čast što će raditi projekat jednog od najbojih bh. glumaca.

"Radeći ovaj posao shvatio sam da će se on 'sam uraditi' s obzirom na to da je Burina omiljen među narodom i istinska zvijezda. Mi smo odlučili da prvih nekoliko premijera i repriza bude odigrano upravo u Zenici jer je ovo zenički projekat od početka do kraja", kratko je kazao Škrbić.

Burina je kazao kako je ovo još jedna predstava koja dolazi iz Zenice od zeničkog glumica i koja se odigrava u Bosanskom narodnom pozorištu. U ovaj projekat, kao i svaki drugi koji je do sada realizirao, prema riječima Burine, bilo je potrebno unijeti ljubavi.

"Poznato je da sam lokal patriota i da je sve moje u Zenici i poslije mene će sve biti u Zenici, zbog toga se trudim da svaki projekat koji realiziram bude proizveden iz ljubavi prema gradu, publici i ovom pozorištu", izjavio je Burina.

Nakon više od 130 izvođenja "Ćorkana", Burina je odlučio da se posveti izvođenju (ne)stand-up komedije u kojoj će predstaviti svoj privatni život i situacije koje do sada nikome nije ispričao.

"Ova predstava koja je komedija, nije ništa manje zahtjevna u smislu pozorišnog akta od 'Ćorkana', a na izvedbu u kabaretskoj atmosferi sam se odlučio kako bih se približio ljudima koji u opuštenom izdanju uživaju u predstavi. Želim na neki duhovit način predstaviti aktuelnu situaciju u kojoj živimo, skrenuti pažnju na mjesto gdje živimo i odnose među ljudima. Cilj mi je da u toku predstave svaki gledalac ima osjećaj da sam za njegovim stolom, ali i da se ljudi opuste i nasmiju u ovom vremenu kada je nekoga najlakše natjerati da plače", dodao je Burina.

U svom (ne)stand-up nastupu Burina će ispričati životne situacije koje je doživio sa komšijama, porodicom, roditeljima, ženom, kolegama, ali i poznatim ličnostima.

"Ovaj koncept nema veze sa vicem, ovo je koncept u kojemu je sve poredano hronološki i tako ću u toku predstave promijeniti tri kostima. Bijeli kostim će predstavljati 'ovo', šareni ono stanje koje nas je zateklo, dok ćemo završiti u crnom", zaključio je Burina.