Kultura
83

Halit Ergenc za Klix.ba: Ne mogu opisati koliko me pogađa ono što je Sarajevo proživjelo

Piše: Lejla Čolak
Novinarka portala Klix.ba sa poznatim turskim glumcem (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zvijezda turskih serija Halit Ergenc stigao je jutros u glavni grad BiH gdje će biti gost Sarajevo Film Festivala. Ergenc, kojeg naša publika najviše poznaje po ulozi Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji, u popodnevnim satima obilazio je Sarajevo.

Ekipa portala Klix.ba srela je slavnog Turčina u restoranu Kod Kibeta gdje smo kratko porazgovarali.

Ergenc je kazao da mu je izuzetno drago što je u Sarajevu prvi put.

"Ne mogu riječima objasniti koliko me pogađa ono što je Sarajevo proživjelo prije 20 godina i kako je to utjecalo na ljude. Čuo sam puno lijepih stvari o vašem gradu i jako sam uzbuđen što sam ovdje", rekao je Ergenc za Klix.ba.

Glumac je kazao da nije očekivao tako duboke emocije koje osjeća zbog boravka u Sarajevu, te da ih ne zna riječima objasniti, ali, kako kaže, ta osjećanja su mješavina sreće i uzbuđenja.

"Nažalost tu sam samo jedan dan i jedva čekam pozivnicu za sljedeći dolazak. Siguran sam da ću ostati duže vrijeme, jer ovdje mogu vidjeti zanimljiva mjesta i upoznati zanimljive ljude, srdačne i predivne", kazao je Ergenc.

Ergenc će večeras prošetati crvenim tepihom SFF-a za koji kaže da je od svojih prijatelja čuo samo pohvale.

"Prijatelji su mir pričali da je to jedan od najboljih festivala u Evropi s kvalitetnim filmovima, te da ima posebnu energiju", dodao je poznati glumac.