Kultura
0

Hadžihafizbegović primio ekipu filma "Fools Rush In"

Sarajevo-x.com
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović danas je primio ekipu filma "Fools Rush In" predvođenu Billom Carterom, autorom istoimene knjige, nastale na osnovu dokumentarnog filma "Miss Sarajevo”, saopšteno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Ministar je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je ugostio ovog dokazanog prijatelja Sarajeva te Carteru i njegovom timu ponudio podršku za snimanje filma, kako bi što reprezentativnije dočarali istinu o ratnom Sarajevu i životu njegovih građana tokom opsade.

”Bosna i Hercegovina i Kanton Sarajevo spremni su biti produkcijski i svaki drugi servis ovom značajnom filmu, te Vam u tom kontekstu toplo preporučujem usluge vrlo kvalitetnih bosanskohercegovačkih filmskih radnika. Hvala za istinu o ratnim dešavanjima u opkoljenom Sarajevu, koju u cijelom svijetu pronosite knjigom, a sada i filmom,” istakao je ministar Hadžihafizbegović.

Izražavajući impresije o Sarajevu, Carter je još jednom pohvalio otvorenost i dobrodušnost Sarajlija, koje će, između ostalih, promovisati velika filmska imena poput Orlanda Blooma koji igra i naslovnu ulogu u filmu.

Kako su naglasili, ekipa koja radi na snimanju filma ponovo će doći u Sarajevo za tri sedmice gdje će otvoriti i zvanični ured, dok će prva klapa filma pasti u novembru ove godine.