|

Gudački kvartet "Real Vocal String Quartet" večeras nastupa u Banjoj Luci

Gudački kvartet "Real Vocal String Quartet" večeras nastupa u Banjoj Luci
0
F
FENA
1.12.2012. u 11:10
0
komentara
0

dijeljenja
Gudački kvartet "Real Vocal String Quartet" večeras nastupa u Banjoj Luci
Gudački kvartet "Real Vocal String Quartet" će od 1. do 6. decembra imati nastupe širom Bosne i Hercegovine
Kvartet će večeras nastupiti u Banjoj Luci, a narednih dana u Kotor-Varoši, Mostaru i Zenici. Također će voditi radionice za učenike muzičkih škola u Mostaru i Zenici.

Nastupat će zajedno s domaćim muzičarima, uključujući Gradski tamburaški orkestar Banja Luka (u Banjoj Luci i Kotor-Varoši), Balkaneros (u Zenici), te s učenicima muzičke škole u Mostaru.

Njihovo gostovanje je dio turneje koja uključuje pet evropskih zemalja u okviru programa američkog ministarstva vanjskih poslova American Music Abroad, koji uspostavlja interakciju između američkih muzičara s njihovim kolegama i publikom, a posebno omladinom u drugim državama.

"Real Vocal String Quartet" je savremeni gudački kvartet iz San Francisca čije članice također čine četveročlani vokalni ansambl.

Kvartet se koristi klasičnom gudačkom formom kao osnovom za inovativno gudačko izvođenje. Svaka od članica komponuje, aranžira i improvizuje, stvarajući pritom jedinstvenu muziku.

Njihov repertoar obuhvata široki spektar utjecaja sve četiri glazbenice od džeza, roka, do zapadnoafričke muzike i kantrija.

Kvartet čine Irene Sazer (violina), Alisa Rose (violina), Dina Macabbee (viola) i Jessica Ivry (violončelo).
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.