{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gudački kvartet "Real Vocal String Quartet" gostuje u BiH

F
2.12.2012. u 08:14
3
0
Gudački kvartet "Real Vocal String Quartet" gostuje u BiH
3
Gudački kvartet "Real Vocal String Quartet" gostuje u BiH
Real Vocal String Quartet
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH izrazila je dobrodošlicu izuzetno hvaljenom kvartetu "Real Vocal String Quartet", koji će od 1. do 6. decembra boraviti u Bosni i Hercegovini
Kvartet će imati nastupe širom BiH - u Banjoj Luci, Kotor-Varoši, Mostaru i Zenici, a vodit će i radionice za učenike muzičkih škola u Mostaru i Zenici.

Nastupat će zajedno s domaćim muzičarima uključujući Gradski tamburaški orkestar Banja Luka (u Banjoj Luci i Kotor-Varoši), Balkaneros (u Zenici), te učenicima muzičke škole u Mostaru.

Njihovo gostovanje je dio turneje koja uključuje pet evropskih zemalja u okviru programa Ministarstva vanjskih poslova SAD-a American Music Abroad, koji uspostavlja interakciju između američkih muzičara s njihovim kolegama i publikom, a posebno omladinom u drugim državama.

"Real Vocal String Quartet" je savremeni gudački kvartet iz San Francisca čije članice također čine četveročlani vokalni ansambl.

Kvartet se koristi klasičnom gudačkom formom kao osnovom za inovativno gudačko izvođenje. Svaka od članica komponuje, aranžira i improvizuje, stvarajući pri tome jedinstvenu muziku.

Njihov repertoar obuhvata široki spektar utjecaja sve četiri glazbenice od džeza, roka do zapadnoafričke muzike i kantrija.

Kvartet čine Irene Sazer (violina), Alisa Rose (violina), Dina Macabbee (viola), and Jessica Ivry (violončelo), saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH.

Kvartet u nedjelju navečer gostuje u Koror Varoši.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: