Kultura
0

Grupa "Vod" za kraj koncertne sezone Narodnog pozorišta Mostar

FENA
Narodno pozorište Mostar sezonu 2015./2016. svečano će zatvoriti u nedjelju, 3. jula koncertom mostarske grupe R’n’R Vod Acoustic Trija, koji će se održati na Velikoj sceni Pozorišta u 19 sati.

Ovo troje umjetnika, Vjekoslava Raspudić (vox), Orhan Maslo Oha (cajon) i Danijel Raspudić (gitara) su inače predavači u rock školi Mostar, "Mostar Rock School“, navode iz Narodnog pozorišta Mostar.

"Spoj ovo troje uspješnih umjetnika i Narodnog pozorišta Mostar je odličan završetak naše pozorišne sezone. Bend Vod izvodit će pjesme iz predstava koje su na repertoaru naše kuće u izvedbama hitova, poput, 'Fly me to the Moon', 'Are You Lonesome Tonight', 'In dreams', kao izvedbi sevdalinke 'Anadolka', 'Što te nema' u spomen na Jadranku Stojaković i 'O jednoj mladosti' Josipe Lisac", istaknula je umjetnička direktorica Pozorišta Amela Kreso. "Tako ćemo s pjesmom publiku podsjetiti na predstave koje su imali priliku gledati u protekloj sezoni u Narodnom pozorištu".

Na koncertu će biti izvedene skladbe iz predstava “Hotel Plaza” u režiji Admira Glamočaka (nagrađena na festivalu "Mostarska liska" u Mostaru i Pozorišnim igrama u Jajcu), “Đaurko moja” u režiji Kaće Dorić, “Život u smrti” u režiji Ahmeda Imamovića i drugih, kao i još neke pjesme koje "Vod" izvodi.

Cijena ulaznice je 7 KM, za učenike, studente i penzionere 3,50 KM. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 do 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected] te putem poruke u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.