Kultura
0

Gradsko vijeće sutra o dodjeli priznanja “Počasni građanin Grada Sarajeva”

FENA
Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja “Počasni građanin Grada Sarajeva” bit će razmatran na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke i izmjenama i dopunama Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o održavanju grobalja lokalnog značaja na području grada Sarajeva, Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana “Buča Potok 1”, Prijedlog Programa saradnje s općinama i gradovima u zemlji za 2008. godinu te Prijedlog Programa saradnje s bratskim i prijateljskim gradovima.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva razmatrat će i Prijedlog Okvirnog programa obilježavanja 6. aprila, Dana Grada Sarajeva u 2008. godini, Prijedlog Okvirnog programa kulturne manifestacije “Dani Friedrichshafena u Sarajevu”, Prijedlog Okvirnog programa kulturne manifestacije “Dani Sarajeva u Beču”, te Prijedlog Odluke o prihvatanju nominacije Grada Sarajeva za domaćina 29. kongresa Međunarodne asocijacije izdavača (IPA) 2012. godine.

Također, bit će razmatran i Prijedlog Odluke o prihvatanju pokroviteljstva Grada Sarajeva nad XXIV internacionalnim festivalom Sarajevo “Sarajevska zima 2008.”, Prijedlog Odluke o visini iznosa pojedinačne i grupne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2008. godini, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o korištenju Doma oružanih snaga BiH te Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o sufinansiranju projekta obnove zgrade Doma oružanih snaga BiH.