{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradsko vijeće o dodjeli ''Šestoaprilske nagrade'' Grada Sarajeva

F
18.3.2008. u 11:03
0
0
Gradsko vijeće o dodjeli ''Šestoaprilske nagrade'' Grada Sarajeva
0
Gradsko vijeće o dodjeli ''Šestoaprilske nagrade'' Grada Sarajeva
Foto: Bh dani
Prijedlog odluke o dodjeli Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2008. godini sa izvještajem o radu Odbora za dodjelu te nagrade bit će razmatran na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.
U Prijedlogu odluke dobitnik pojedinačne Šestoprilske nagrade je prof. dr. Omer Ibrahimagić, a kolektivne Šestoaprilske nagrade Prvi korpus Armije RBiH.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o dodjeli priznanja ''Plaketa Grada Sarajeva'' ambasadoru Republike Austrije u BiH Werneru Almhoferu, ambasadoru Republike Mađarske u BiH Imreu Vargi, ambasadoru Kraljevine Španije u BiH Joseu Maria Castroviej i Bolibaru, ambasadoru Republike Hrvatske u BiH Josipu Vrbošiću, te županu Gradske općine Slovenj Gradec Matjažu Zanoškaru.

Gradsko vijeće razmatrat će i Prijedloge odluka o dodjeli priznanja ''Plaketa grada Sarajeva'' ambasadoru Republike Italije u BiH Alessandru Sallavollita, ambasadoru Republike Turske u BiH Bulentu Tulunu te gradonačelniku grada Beča Michaelu Hauplu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o dodjeli priznanja za počasnog građanina Grada Sarajeva za Renza Piana, arhitekta i ambasadora dobre volje UNICEF-a.

Gradsko vijeće će razmatrati i Prijedlog odluke o dodjeli priznanja ''Plaketa Grada Sarajeva'' posthumno Majudinu Džudži, te Prijedlog odluke o dodjeli priznanja ''Plaketa Grada Sarajeva'' Federalnoj komisiji za nestale osobe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: