{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnik u posjeti Sarajevo Film Festivalu

S
17.3.2009. u 11:50
0
0
Gradonačelnik u posjeti Sarajevo Film Festivalu
0
Gradonačelnik u posjeti Sarajevo Film Festivalu
Gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Alija Behmen i predsjedavajući Gradskog vijeća Marin Ivanišević posjetili su u ponedjeljak Sarajevo Film Festival. Ovo je bila prva zvanična posjeta novoizabranog gradonačelnika jednoj od kulturnih institucija grada.
Gradonačelnik Behmen, u susretu sa Mirsadom Purivatrom, direktorom Sarajevo Film Festivala interesirao se o aktivnostima vezanim za organizaciju 15. Sarajevo Film Festivala, kao i aktivnostima vezanim za promociju SFF-a na nekim od najznačajnijih filmskih festivala, kao što su Cannes i Berlin.

"Sarajevo Film Festival, kao najznačajniji kulturni događaj u ovom dijelu Evrope, postao je prepoznatljiv sarajevski i bosanskohercegovački brend. Svjesni smo činjenice kako je SFF i značajan ekonomski pokretač razvoja našeg grada, te je potrebno da svi učinimo mnogo veće napore da takav jedan projekat podržimo“, kazao je Behmen.

Grad Sarajevo, kako je naglasio gradonačelnik, nastavit će pružati podršku Sarajevo Film Festivalu, te će se ova vrsta saradnje u narednom periodu intenzivirati i u smislu zajedničkih projekata koji bi promovirali grad Sarajevo kao kulturni i filmski centar regiona.

"Zadovoljni smo i ohrabreni činjenicom da je gradonačelnik Behmen, odmah po preuzimanju nove dužnosti, prepoznao SFF kao projekat koji je bitan za Sarajevo. Ova posjeta pokazala je, ne samo da postoji interes za nastavak i unaprijeđenje buduće saradnje, već i da u Gradu imamo ozbiljnog partnera za realizaciju projekata koji promiču ne samo filmsku industriju u BiH nego i grad Sarajevo kao moderni i otvoreni evropski grad“, kazao je Purivatra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: