{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani uživali u festivalu folklora na platou Skenderije

S
26.9.2009. u 16:20
0
5
Građani uživali u festivalu folklora na platou Skenderije
0
Građani uživali u festivalu folklora na platou Skenderije
Drugi dan manifestacije Dani evropskog naslijeđa, koju u Sarajevu organizuje Federalno ministarstvo kulture i sporta, rezervisan je za festival folklora u okviru kojeg nastupaju kulturno-umjetniĉka društva iz cijele Bosne i Hercegovine, te susjednih zemalja.
Nakon defilea ulicama Sarajeva, od Baščaršije pa sve do Centra Skenderija, tokom kojeg je 25 kulturno-umjetničkih društava pokazalo svo bogatstvo ljepotu i šarenilo kulturnog naslijeđa, okupili su se na platou Skenderije da bi učestvovali u velikom festivalu folklora koji je počeo u 13 sati i trajaće sve do večeras. Za sve vrijeme festivala, upriličena je i gastronomska ponuda tradicionalnih jela i pića koja zaokružuje današnje predstavljanje nematerijalnog kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine pa i šire.Program drugog dana manifestacije je pobudio i veliko interesovanje građana Sarajeva koji u velikom broju prate nastupe kulturno-umjetničkih društava.

Nakon festivala folklora, na istom mjestu sa početkom u 20:00 sati, predviđen je koncert etno muzike na kojem će se predstaviti Sanja Ilić i Balkanika.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: