Kultura
0

Grad Sarajevo predstavio svoje projekte na manifestaciji "Family day"

FENA
Na manifestaciji Sarajevo Film Festivala (SFF) "Family day", upriličenoj u subotu u Vilsonovom šetalištu, predstavio se i Grad Sarajevo svojim najnovijim projektima koji imaju za cilj stvaranje ambijenta uspješnog poslovanja i ugodnog življenja, kao i poboljšanje kvalitete života građana.

Domaćin ove manifestacije i direktor SFF-a Mirsad Purivatra, pozdravio je gradonačelnicu Sarajeva Semihu Borovac, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Marina Ivaniševića i dogradonačelnika Josipa Jurišića, koji su zajedno obišli štandove te razgovarali i družili se s građanima Sarajeva, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Gradonačelnica Borovac je istaknula da je Grad Sarajevo sa zadovoljstvom prihvatio poziv organizatora da kao jedan od sponzora 12. SFF-a, za što je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojio 135.000 KM, predstavi svoje projekte.

Uz videoprojekcije i informativni materijal, građani koji su posjetili promotivni štand Grada Sarajeva, dobili su sva potrebna objašnjenja o aktuelnim projektima iz komunalne oblasti, društvenih djelatnosti i urbanizma .

Tokom prezentacije aktivnosti Grada Sarajeva na "Family dayu" Udruženje zanatlija starih zanata Kantona Sarajevo je na promotivnom štandu Grada Sarajeva izložilo svoje proizvode i suvenire koji se na tradicionalna način izrađuju u radionicama sarajevskih majstora.

U drugom dijelu programa, građani su na boksu Grada Sarajeva mogli poslušati predavanje o prevenciji od dijabetesa, koje su održali članovi Udruženja oboljelih od dijabetesa Kantona Sarajevo

Također su im podijeljeni i edukativno-informativni materijali o planu predstavljanja zdravog stila života, poboljšanja kvaliteta života i unapređenja okoline.