Kultura
0

Grad Sarajevo podržao 11. Baščaršijske noći i 9. Međunarodni festival folklora

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktor JU "Sarajevo Art" Halid Kuburović potpisali su danas Ugovore o realizaciji odobrenih sredstava za sufinansiranje manifestacija "Baščaršijske noći" i "Međunarodni festival folklora".

Borovac je izrazila zadovoljstvo što potpisuje ugovore koji će pomoći da se, kako je istakla, "dvije najveće i najraznovrsnije ljetne kulturne manifestacije i dalje održavaju u našem gradu, jer su one idealna prilika za uspostavljanje kvalitetnih oblika saradnje različitih naroda, kultura i tradicija te prezentacije bogatog kulturnog stvaralaštva".

Ona je naglasila da je Grad Sarajevo do sada izdvojio ukupno 125.000 KM za "Baščaršijske noći" i 105.000 KM za Međunarodni festival folklora.

Za ovogodišnje 11. "Baščaršijske noći" izdvojeno je 25.000 KM, a za deveti Međunarodni festival folklora 15.000 KM.

Zahvalivši se gradonačelnici za kontinuiranu podršku Grada Sarajeva ovim manifestacijama, Halid Kuburović je prezentirao program ovogodišnjih festivala te istakao da Grad Sarajevo slovi kao jedan od bitnih osnivača ovih internacionalnih kulturnih smotri, koje na poseban način grade mostove prijateljstva između različitih naroda, kultura i tradicija, saopćeno je iz Gradske uprave.