{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad Sarajevo će finansijski pomoći "Teatarfest" i "Jazz fest"

F
26.7.2007. u 17:45
0
0
Grad Sarajevo će finansijski pomoći "Teatarfest" i "Jazz fest"
0
Grad Sarajevo će finansijski pomoći "Teatarfest" i "Jazz fest"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i predsjednik Udruženja građana "Teatarfest" Fehim Serdarević danas su potpisali Ugovor o realizaciji odobrenih iznosa Grada Sarajeva namijenjenih za sufinansiranje 10. međunarodnog pozorišnog festivala "Teatarfest", saopćeno je iz gradske uprave.
Gradonačelnica Borovac i predstavnica Udruženja "Jazz fest" Džana Karavdić također su potpisale Ugovor o realizaciji odobrenih iznosa Grada Sarajeva namijenjenih za sufinansiranje 11. festivala "Jazz fest Sarajevo".

Gradonačelnica je čestitala Serdareviću na uspješno organizovanom desetom "Teatarfestu", koji je u naš grad doveo pozorišne trupe iz regiona i šire.

"Grad Sarajevo cijeni vrijednost ove značajne smotre pozorišnih trupa, koji Sarajevo otvara prema svijetu i svijet prema Sarajevu. To dokazuje i naša dosadašnja finansijska podrška “Teatarfestu" u iznosu od 43.000 KM. Cijeneći činjenicu da ova manifestacija iz godine u godinu postiže sve veći kvalitet i kvantitet odlučili smo uvećati iznos, tako da smo iz budžeta Grada za 2007. za "Teatarfest" izdvojili 20.000 KM", rekla je Borovac.

Prema riječima gradonačelnice također je ove godine uvećan iznos i za internacionalni muzički festival "Jazz fest".

"Grad Sarajevo kontinuirano sufinansira ovu manifestaciju, a s obzirom na to da se "Jazz fest" svojim kvalitetom programa, produkcijom i organizacijom dokazao kao događaj od izuzetne kulturne važnosti za grad Sarajevo, u 2007. finansijska potpora uvećana je za dodatnih 5.000 KM. Tako da smo iz budžeta Grada ove godine za "Jazz fest" izdvojili 20.000 KM", rekla je Borovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: