Kultura
48

Gosti SFF-a uz vatromet, iće i piće ispratili prvi dan festivala

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon šetnje crvenim tepihom, projekcija "Epizode u životu berača željeza" u Narodnom pozorištu i otvorenom kinu Metalac, gosti i domaćini 19. SFF-a preselili su se u baštu Hotela Evropa gdje su se zabavljali u nešto opuštenijoj atmosferi.

Gala prijemu za zvanice prisustvovali su glumci, pjevači, političari, umjetnici i druge poznate i manje poznate ličnosti bh. javnog života.

Uz iće i piće te muziku koju je puštao Elvis J. Kurtovich, dobra zabava je bila zagarantirana, a sve je začinio spektakularni vatromet tačno u ponoć. Šezdeset minuta majstorskih izvedbi na harmonici priredio je Nihad Hrustanbegović, koji je, nakon solističkih koncerata u Zenici i Tuzli, prvi put nastupio u Sarajevu.

Na programu koji je trajao 60 minuta izveo je numere iz sedam muzičkih pravaca, od jazz klasika poput "Take Five" i "Summertime", preko "Libertanga" Astora Piazzolle, pa do "Farewell to Cheyenne" Ennija Morriconea i kompozicije "Aan de Amsterdamse grachten", kao i nekoliko sevladinki i svojih kompozicija "Sky Blue" i "Stork Suite".

I dok je svjetlosna igra obasjavala nebo iznad Sarajeva, druženje zvanica SFF-a se nastavilo do kasno u noć

SFF