{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gordana Muzaferija je obilježila brojne generacije studenata

F
7.8.2008. u 14:01
0
0
Gordana Muzaferija je obilježila brojne generacije studenata
0
Gordana Muzaferija je obilježila brojne generacije studenata
Gordana Muzaferija, teoretičarka teatra i vrstan poznavalac dramske književnosti, preminula je 5. augusta nakon duge i teške bolesti u Visokom. Posljednji ispraćaj osobe koja je spadala u sanjare teatra i pisane riječi bit će obavljen danas u 17 sati na Gradskom groblju Visoko.
Asistent profesorice Muzaferije Sanjin Kodrić govoreći o ovom gubitku kaže da ga odlazak prof. dr. Gordane Muzaferije višestruko boli - kao njenog dugo vremena prvog saradnika, kao bliskog prijatelja, kao nekoga koga je doživljavala svojim.

"No, gubitak što ga predstavlja nužni odlazak prof. dr. Gordane Muzaferije daleko je veći i teži od lične, privatne boli. Njenim odlaskom oprostili smo se ne samo od njene ljudske istančanosti, emocionalne rafiniranosti i filozofski duboke, nepatvorene misli, već šire, i za kontekst u kojem živimo daleko značajnije, i od intelektualne ličnosti koja je snažno obilježila i brojne generacije studenata, koji su joj bili na prvom mjestu, i svijet teatra, kojem je, po samoj srži svoje prirode, pripadala od najranijeg djetinjstva, sagledavajući kroz njega i cjelinu samog života, i ovdašnju akademsku zajednicu, koju je snagom i širinom svojeg duha ispunjavala jednim naročitim senzibilitetom, nikad ne razdvajajući intelektualno i emocionalno, estetsko i etičko.

Umjesto svega, na kraju ostaje 'sjećanje kao prisutnost', kako je to sama nekad zapisala", riječi su mr. sci. Sanjina Kodrića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: