Mladi Mostarac
358

Goran Popović diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u New Yorku

N. O.
Goran Popović (Foto: Facebook)
Mladi Mostarac Goran Popović diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u New Yorku, što je obznanio objavom na svom Facebook profilu. Interesantno je kako su istu akademiju pohađali poznati glumci Kirk Douglas i Robert Redford.
"Moje putovanje na AADA-i je zvanično završeno. Sada sam diplomirani glumac i alumni Američke akademije dramskih umjetnosti!", napisao je Goran u objavi.

Popović je po struci profesor engleskog jezika i književnosti, a kada je riječ o dramskoj umjetnosti, sreću je prvenstveno okušao na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, međutim, bezuspješno.

Nakon toga je aplicirao na konkurs Akademije u New Yorku te je poslije audicije ubrzo primljen, a kako bi osigurao dovoljno novčanih sredstava za pokrivanje troškova boravka u SAD-u, pokrenuo je crowdfunding kampanju.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo što sam proveo dvije godine u New Yorku s ovim fantastičnim, talentiranim i hrabrim glumcima. Mnogo vjerujem u ovu generaciju glumaca, jer smo usred ove nesretne pandemije, kada je čitav svijet stao, nastavili da se borimo protiv nje našim stvaralaštvom i umjetnošću", kazao je Popović.

Dalje u objavi otkrio je kako su u dvije godine uspjeli iskusiti film i teatar u svim formama te da su uspjeli iznijeti tu umjetnost "hrabro i puni nade, ljubavi i želje za stvaranjem".

Goran se na kraju zahvalio svojoj majci, sestri i baki, gradu Mostaru i Američkoj akademiji dramskih umjetnosti na punoj stipendiji i bezuslovnom povjerenju.