Kultura
0

"Golubica iz Sarajeva" u suvenirnicama muzeja i Aerodroma Sarajevo

FENA
U depadansima JU Muzeja Sarajeva (Brusa bezistan, Muzej Jevreja, Muzej Sarajevo 1878-1918, Svrzina kuća, Despića kuća) od ove sedmice moguće je nabaviti cjelokupan asortiman edicije "Golubica iz Sarajeva".
Ta edicija na jedinstven način predstavlja historijske i turističke znamenitosti grada Sarajeva i omogućava svima, posebno najmlađima uvid u bogatstvo, multietičnost i multikulturalnost glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Također, cjelokupan asortiman edicije "Golubica iz Sarajeva" moguće je kupiti po promotivnim cijenama u Duty Free Shopu Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Asortiman publikacije "Golubica iz Sarajeva" čine slagalica, bojanka i društvena igra "Golublja posla", te englesko izdanje publikacije koje nudi novi promotivni kanal turističke ponude bh. prijestolnice.

"Slikovnice koje stvaram namijenjene su djeci, ali i roditeljima koji također iz njih mogu nešto naučiti, kako bi onda mogli djeci pričati ljepše i sadržajnije priče o nekom kraju. Djeca koja nauče o nekom kraju, njegovoj povijesti, prirodi, spomenicima i ljudima i zavole sve to kroz dobru priču, vraćat će mu se kad odrastu, dovest će svoju djecu i tako će grad stjecati svoje prijatelje. Promotivno i turistički, takvi su učinci nemjerljivi", ističe Željko Zima, autor teksta i vođa kreativnog tima "Golubica iz Sarajeva".

Interaktivno druženje sa likovima iz publikacije i upoznavanje a glavnim turističkim atrakcijama bh. prijestolnice nastavlja se putem dvojezične (BHS/EN) web stranice projekta www.golubicasara.ba.