{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gojer reagirao na napade na Željka Ivankovića

F
29.6.2009. u 12:10
0
1
Gojer reagirao na napade na Željka Ivankovića
0
Gojer reagirao na napade na Željka Ivankovića
Predsjednik Društva pisaca, direktor Narodnog pozorišta, reditelj i književnik Gradimir Gojer oglasio se povodom reakcije Odjela iranske ambasade na tekstove književnika Željka Ivankovića, objavljivane u Oslobođenju.
"Izgleda da smo se svi mi građani države Bosne i Hercegovine, dobrano prevarili kada smo bili ubijeđeni kako je ova zemlja i ova država – Bosna i Hercegovina izašla iz okova i oslobodila se okova totalitarne svijesti.

Naše zablude su izgleda velike, jer iako, kako-tako savlađujemo totalitarizam u Bosni i Hercegovini reperi totalitarne svijesti sad dolaze izvana. Duboko sam nesretan i potresen time da netko iz inozemstva, pa bilo tko i bilo kako se zvao, koju funkciju imao, može upravljati procesima slobode u ovoj zemlji. Posebice je nelogično da se diplomatsko-konzularni organi i odjeli miješaju u slobodu stvaralaštva i slobodu shvatanja u ovoj zemlji.

Ta retrogradna svijest, koja, nažalost, dolazi iz inozemstva, danas je na nišan uzela vrsnog bosanskohercegovačkog pisca i prevoditelja Željka Ivankovića. Tko zna: tko je sljedeći???!!! Ne ulazeći u detalje niti Ivankovićevog teksta, niti osuda takvog teksta, duboko, s gnušanjem, odupirem se nelogičnom vraćanju na stara vremena restrikcija svakovrsne slobode, a posebice slobode stvaralaštva", navodi se u Gojerovoj reakciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: