{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gojer na skupu direktora nacionalnih teatara Evrope

F
30.9.2007. u 11:35
0
0
Gojer na skupu direktora nacionalnih teatara Evrope
0
Gojer na skupu direktora nacionalnih teatara Evrope
Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Gradimir Gojer sudjelovat će u Beogradu na dvodnevnom savjetovanju upravnika nacionalnih pozorišta i istaknutih pozorišnih umjetnika Evrope i Srbije.
Posebna pažnja na skupu bit će usmjerena kulturnom projektu „Kultura 2007/13“.

"Projekt 'Kultura 2007/13' intrigantan je polimedijski pothvat i sama činjenica da veliki broj teatarskih intendanata iz Velike Britanije, Danske, Norveške, Izraela, Slovenije, Mađarske, Češke, Rumunije, Turske, Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske... planira, odnosno precizno projektira suradnju u ovom periodu govori o jasnom doprinosu kulture evropskim integrativnim procesima, u kojima svakako i Bosna i Hercegovina i naša bogata bosanskohercegovačka kultura trebaju participirati, jer je upravo kulturna šarenica i preplitanje nacionalnih kultura u Bosnii Hercegovini paradigmatično za svekoliko europsko kulturno iskustvo", izjavio je Gojer povodom učešća na ovom skupu značajnih teatarskih djelatnika.

Direktori i upravnici nacionalnih teatara prisustvovat će i otvaranju 139. teatarske sezone Narodnog pozorišta Beograd, kojom prilikom će biti izvedena predstava "Vesele žene Vindzorske“, u režiji Iržija Mencla, saopćila je Press služba Narodnog pozorišta Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: