{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goethe institut: Počela dodjela doniranih knjiga bh. institucijama

F
25.10.2007. u 18:28
0
0
Goethe institut: Počela dodjela doniranih knjiga bh. institucijama
0
Goethe institut: Počela dodjela doniranih knjiga bh. institucijama
Goethe institut BiH ovih je dana počeo dostavljati knjige za nekoliko institucija u BiH u okviru humanitarnog i uspješnog projekta "Program za donaciju knjiga bosanskohercegovačkim visokoškolskim ustanovama".
Zbog zastarjelog knjižnog fonda i loše finansijske situacije na univerzitetima u BiH Goethe institut je u aprilu ove godine pokrenuo program za donaciju knjiga.

Kontaktirane su brojne izdavačke kuće, instituti, bibilioteke i visokoškolske ustanove u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a odziv je bio veoma velik. Samo iz Beča stiglo je 35 kutija s knjigama na njemačkom i engleskom jeziku o temi historije umjetnosti.

Iz Magdeburga, pobratima grada Sarajeva, stiglo je 20 kutija s leksikonima i njemačkom klasičnom literaturom. Tu je i donacija od različitih izdavačkih kuća, kao što su "Hirzel" i "Max Niemeyer".

Mnogi univerziteti kao što je visokoškolska ustanova za muziku i pozorište u Hamburgu ili Univerzitet Siegen, organizacije kao što je IMES, Matterburger Kreis, VGS ili Würth, donirali su knjige.

U toku je dostavljanje doniranih knjiga za nekoliko visokoškolskih ustanova - Akademiji dramskih umjetnosti Tuzla, Filozofskom fakultetu i Katedri za historiju umjetnosti u Tuzli, Likovnoj akademiji Sarajevo, Pedagoškom fakultetu i Katedri za germanistiku Zenica, Muzičkoj akademiji Istočno Sarajevo, Filozofskom fakultetu, Odsjeku političke nauke u Banja Luci, Ekonomskom fakultetu Istočno Sarajevo te Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: