{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Godišnja nagrada Društva pisaca za Rajka Đuricu i "Jeres-pseći sin"

F
30.5.2008. u 12:26
7
0
Godišnja nagrada Društva pisaca za Rajka Đuricu i "Jeres-pseći sin"
7
Godišnja nagrada Društva pisaca za Rajka Đuricu i "Jeres-pseći sin"
Godišnja nagrada Društva pisaca BiH za najbolju knjigu članova Društva objavljenu u 2007. pripala je pjesniku Rajku Đurici za knjigu poezije "Jeres-pseći sin" u izdanju kuće "Zalihica" d.o.o. Sarajevo.
Žiri u sastavu: predsjednik Tvrtko Kulenović i članovi Nedžad Ibrišimović i Dragoslav Janjić o ovogodišnjem laureatu odlučio je između 50 ponuđenih djela objavljenih u 2007.

"Žiri je obavio odličan posao. Ova godina je kada su u pitanju izdanja članova Društva bila izuzetno plodna. Pokazalo se da ovogišnja produkcija ide nasuprot tendencijama da je ugase", izjavio je predsjednik Društva pisaca BiH Gradimir Gojer.

U najuži izbor za Godišnju nagradu žiri je odabrao i djela Esada Durakovića "Orijentologija", Predraga Fincija "Tekst o tuđini", Džemaludina Latića "Mjesečina endeluske noći" te Faiza Softića "Čovjek na rasputici". U skladu s Pravilnikom o dodjeli Godišnje nagrade ova djela kao i djelo laureata za 2007. bit će posebno promovirana.

Svečana dodjela nagrade bit će održana 2. juna u Domu pisaca a Rajku Đurici bit će dodijeljena i novčana nagrada od 7.000 KM. U okviru programa dodjele nagrada bit će organizirana i izložba knjiga novih i obnovljenih izdanja članova Društva pisaca BiH.

Fond za dodjelu Godišnje nagrade za 2007. iznosi 25.000 KM koje je izdvojilo Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: