Priča o izbjeglicama
259

Glumci u minibusu: Posjetili smo premijeru neobične predstave "Porodični portret"

L. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Predstava "Porodični portret" je topla priča o bračnom paru Fatimi i Saši koji dolaze na vikendicu da naprave zimnicu, a u svojoj kući zatiču Huseina, izbjeglicu iz Sirije. Premijerno je prikazana sinoć, s početkom u 19 sati, polaskom minibusa sa stanice Sutjeska.
Predstava je nastala u produkciji Udruženja za afirmaciju žena kroz umjetnost i kulturu HAVA, a prema autorskom tekstu Džejne Hodžić, a režira je Sabrina Begović – Ćorić. Uloge u predstavi “Porodični portret” igraju Dragan Jovičić, Amina Begović i student glume Faris Pinjo, kostimografkinja i scenografkinja je Adisa Vatreš Selimović, asistentica kostima i scene je Monika Močević, grafički dizajn je povjeren Naidi Čelik , a producentica je Nejra Latić Hulusić.

Cijeli koncept izvođenja predstave zamišljen je na novi, drugačiji način.

"Naša predstava govori o razumijevanju na nivou sličnih životnih iskustava. Imali smo veoma limitiran broj publike, predstava je krenula putovanjem autobusom sa autobuske stanice Sutjeska, a putovalo se sve do naselja Nahorevo, mjesta gdje smo sve već ranije pripremali ovu predstavu", kaže Sabrina.

Njena majka, Amina Begović, ovom predstavom je proslavila 40 godina rada. Istakla je kako je veoma sretna što ovu obljetnicu obilježava u kćerkinoj predstavi, jer se na taj način sve savršeno posložilo.

Naredni termini igranja predstave bit će poznati u skorijem periodu.