Kultura
0

Glumačka ekipa frei.wild gostuje u Goethe-Institutu

Klix.ba
Goethe-Institut vas poziva na poseban doživljaj teatra koji će biti realiziran 6. juna u 19 sati, u saradnji sa Njemačkom ambasadom u BiH.

Sarajevo će, u povodu 11. Kid's festivala, ugostiti neobičnu frei.wild teatarsku grupu – troje zanimljivih glumaca i pijanistu, koja će posjetitelje na vrlo neobičan način učiti da govore njemački jezik.

Pozorišni nastupi frei.wild grupe su bazirani na improvizaciji, te interaktivnom pristupu učenja jezika kroz jedinstvene, jednostavne, zanimljive i duhovite uratke.

Frei.wild je mlada grupa improvizacijskog teatra iz Berlina, koju je 2006. godine osnovalo devet glumaca/glumica, tri pijanista i jedan tehničar, a koji su prezentirali teatar na do tada potpuno nepoznat način.

Njihovi nastupi su zasnovani na interpretaciji i repertoaru koji se kreće od klasičnog teatra, muzičkih performansi te do improviziranih bajki za djecu.

Različitost njihove umjetnosti je u tome što ni sami glumci ne znaju u kojem smjeru će teći predstava, kako će se radnja razvijati, oni djeluju u momentu i ovisno o situaciji.