|

Gledajte predstavu "Ay, Carmela" u srijedu u SARTR-u

Gledajte predstavu "Ay, Carmela" u srijedu u SARTR-u
1
F
FENA
11.12.2012. u 09:49
1
komentara
1

dijeljenja
Gledajte predstavu "Ay, Carmela" u srijedu u SARTR-u
U srijedu, (12. decembra), s početkom u 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra bit će izvedena predstava "Ay, Carmela".
Pišući dramski tekst "Ay, Carmela", Jose Sanchis Sinisterra vjerovatno nije ni slutio koliko će zanimanje u široj teatarskoj javnosti on izazvati. "Ay, Carmela" je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati.

Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti. "Ay, Carmela" je na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

"Ay, Carmela" je najuspješnija predstava Sarajevskog ratnog teatra i do sada je imala više od 200 izvođenja i oko 80 gostovanja u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama diljem Evrope. Ulaznice za ovu predstavu se mogu kupiti na blagajni Sarajevskog ratnog teatra po cijeni od pet KM, uz mogućnost popusta za penzionere, studente i učenike srednjih i osnovnih škola.

U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet), navodi se u saopćenju Sarajevskog ratnog teatra.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...